Eclipsa solară de la miezul nopţii

Deşi pare o figură de stil, nu este. Conform NASA, evenimentul se va produce chiar în această noapte. Cum este posibil aşa ceva? În această perioadă a anului, în zonele arctice soarele nu apune. Aşa că cei din nordul Norvegiei, Suedia şi Finlanda vor avea ocazia să vadă acest fenomen chiar la miezul nopţii, când aproximativ jumătate din discul solar va fi acoperit de către lună. Teoretic, o eclipsă de soare este posibil să se producă la orice oră din zi sau din noapte.
Eclipsa mai poate fi văzută din Siberia, nordul Chinei, sau din unele părţi din Canada, Alaska sau Islanda.
Faza maximă va avea loc astăzi la ora 21:16 timp universal, când zona arctică din vestul Siberiei va experimenta faza maximă a eclipsei cu magnitudinea de 0,601, asta înseamnă ca 60,1% din suprafaţa discului solar va fi obscurat.
Dar nu în toate zonele eclipsa va avea loc la miezul nopţii, spre exemplu în Reykjavik, Islanda, eclipsa va fi vizibilă înainte de apus, în timp ce în nordul Chinei, faza maximă va avea loc la răsărit.
Eclipsa se anunţă interesantă prin faptul că soarele va fi deasupra orizontului iar nuanţele vizibile pe cer vor fi spectaculoase.
Foto: NASA, o precedentă eclipsă de la miezul nopţii, Suedia 31 iulie 2000.

Un comentariu:

  1. Hi there, awesome site. I thought the topics you posted on were very interesting.
    I tried to add your RSS to my feed reader and it a few. take a look at it, hopefully I can add you and follow.


    migraţia pentru Australia

    RăspundețiȘtergere

Postează un comentariu