Prognoza meteo şi comentariu sinoptic

În perioada următoare, zona arhipelagului Britanic, nordul şi estul Europei se vor afla sub influenţa unor zone depresionare, astfel, în aceste zone vremea va fi instabilă, în timp ce în vestul, centrul şi sud-vestul continentului se va extinde anticiclonul Azoric, ce va determina o îmbunătăţire şi o încălzire a vremii. Precipitaţii vor fi destul de puţine în vestul nordul şi centrul continentului, si ceva mai insistente în estul Europei, în rest acestea vor lipsi.
În România, în următoarele 3 zile vremea se va afla într-un proces de încălzire ca urmare a unei advecţii tropicale dinspre nordul Africii. Vremea va fi frumoasă, cerul variabil. Temperatura va creşte progresiv de la o zi la alta, astfel că joi şi vineri vom avea temperaturi maxime cuprinse în general între 28, 29 de grade în zona litorală a Dobrogei şi 35C, izolat peste această valoare, în Lunca Dunării.
De vineri, ca urmare a apropierii unei mase de aer polar dinspre nord-vestul Europei, vremea se va înrăutăţii, mai întâi în vest şi nord-vest, iar după-amiaza şi pe timpul nopţii şi în celelalte regiuni. Sunt de aşteptat furtuni de vară cu ploi torenţiale, descărcări electrice, grindină şi rafale puternice de vânt. Sâmbătă, temperaturile maxime se vor opri la maxim de 28C în sud.
-click pe imagini pentru mărire-

Foto1: reprezantare mase de aer şi frontul rece ( sursă imagine meteoblue.com)
Foto 2: prognoza sinoptică ( sursă imagine metoffice.gov.uk)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postează un comentariu