Galaxii de colecţie - FOTO

Recent, NASA a emis o serie de fotografii realizate în cadrul misiunii WISE - Wide-field Infrared Survey Explorer, cu ajutorul telescopului spaţial cu acelaşi nume. Telescopul a fost lansat în 14 decembrie 2009 şi a fost destinat scanării şi cartografierii universului în lungimi de undă, în lumină infraroşie. În 17 februarie a.c, misiunea a fost temporar oprită, urmând ca pe viitor să fie relansată.
În aceste fotografii, de o coloristică impresionantă, sunt prezentate câteva galaxii de diferite tipuri sau orientări. Lumina infraroşie a fost "tradusă" în culorile pe care le vedem, astfel că lungimile de unde scurte sunt albastre, iar lungimile de unde lungi sunt roşii.
Cele mai vechi stele apar cu o nuanţă alb-albăstruie, în timp ce stelele noi formate sau care încă se formează au o nuanţă galben sau roşiatică. Unele dintre aceste galaxii pot fi văzute chiar şi cu telescoapele pentru amatori. 
Click pe imagine pentru mărire:

Aceste fotografii sunt doar câteva exemple şi vin în întâmpinarea a ceea ce va urma, pentru ca în curând alte fotografii de o mai bună calitate vor fi făcute publice. Le aşteptăm cu mare interes!
Imagini: NASA/JPL-Caltech/WISE Team

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postează un comentariu