Prognoza pe 3 zile

Duminică, masa de aer tropical va reuşi să ridice temperaturile şi mai mult ca astăzi. Ne putem aştepta la maxime de 29 de grade, izolat peste aceste valori în Oltenia si Banat. (Vezi hartă, click pentru mărire).După-amiaza insă, ca urmare a apropierii de ţara noastră a unor sisteme precipitabile venite dinspre vestul continentului şi care se vor îmbogăţii cu umezeală din Marea Mediteraneană, se strâng norii în vest, nord şi în centru, unde pe arii restrânse va ploua, se vor semnala descărcări electrice şi posibil grindină de mici dimensiuni. Izolat este posibil sa plouă şi în celelalte regiuni. Vântul se anunţă a fi în general slab, moderat în vest şi pe litoral, cu excepţia perioadelor de instabilitate, când local va avea unele intensificări. Pe parcursul nopţii de duminică, aceleaşi fenomene de instabilitate, averse cu descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, se vor resimţii mai ales în vest şi în nord-vest. Precipitaţiile vor depaşi izolat 25 l/mp. Temperaturile minime se vor situa în general între 6 şi 14 grade celsius.
Luni, creşte instabilitatea în majoritatea zonelor, cu excepţia Dobrogei, unde pe timpul zilei se pastrează timp frumos. Se vor semnala ploi, descărcări electrice, vânt cu aspect de vijelie şi posibil grindină de mici dimensiuni. Din nou sunt de aşteptat cantităţi de ploaie, ce izolat pot să depăşească de 25l/mp. Maximele vor atinge 18,19 în depresiuni şi 28 de grade în sud şi sud-est. Minimele vor fi cuprinse între 6 în depresiuni şi 14 grade în sud.
Marţi, aproximativ aceeaşi poveste, cu deosebirea că fenomene de instabilitate vor fi mai ales in sud-vest, sud şi centru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postează un comentariu